Carpaal Tunnel Syndroom

Dit is een veel voorkomende klacht, en ontstaat vaak ook in beide handen. U heeft last van tintelende vingers (behalve de pink) of dode vingers in de nacht of bij het opstaan. De pijn verdwijnt als u wat wappert met uw armen, of bezig gaat met de alledaagse dingen. Er kan een pijnlijke pols zijn met een uitstralend gebied naar de vingers, en soms naar de elleboog. 

Wanneer de klachten toenemen kan het zijn dat u voorwerpen niet meer goed voelt, en dat u dingen laat vallen. In een later stadium kan het zijn dat de tintelingen er bijna de hele dag zijn en dat uw kracht afneemt.

Wat kunnen wij u bieden met handtherapie?

In het onderzoek kunnen we vaststellen of er sprake is van een carpaal tunnel. Soms is het nodig om een verlengde spalk te maken, waar ook een deel van de vingers in zitten, om de zenuw rust te geven. Daarnaast kan kinesiotape, massage of zenuwglij oefeningen zinvol zijn. Ook adviezen hoe de pols positie is in het dagelijks gebruik kan bijdragen aan herstel.

Claudette Schreuder is een officieel geregistreerd fysiotherapeut en handtherapeut, gespecialiseerd in het behandelen van letsels aan de handen, polsen, armen en ellebogen. Zij is tevens lid van het kwaliteit register fysiotherapie KNGF en het Nederlands Genootschap voor Handtherapie.

Claudette Schreuder

Uw handtherapeut

Meer informatie of een afspraak maken?

OOutline hand vol - handenfysio

Laat dan uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op!

Van Berckelstraat 32

Hugo de Grootlaan 20

Werfpad 6