Dupuytren

Wanneer u verdikkingen in uw hand voelt en uw vinger/ duim langzaamaan krom trekt kunt u denken aan de ziekte van dupuytren (ook wel koetsiershand genoemd). Meestal is er geen pijn, en ontstaat het na het 45e jaar, vaak een erfelijke aandoening. U kunt er preventief niets aan doen, ook kunnen we u met handtherapie alleen helpen na een operatie of een naaldfascectomie. Dit wordt gedaan wanneer de vinger of duim te krom trekt, waardoor het de functie van de hand belemmerd.  

Handtherapie na een operatie of naaldfascectomie

De oefentherapie wordt binnen 3-5 dagen na de ingreep gestart. Afhankelijk van de ingreep wordt er ook een spalk aangemeten om de vinger recht te houden. Deze spalk wordt alleen in de nacht gedragen gedurende minstens 3 maanden. Belangrijk is de wondgenezing, het littekenweefsel en de beweeglijkheid van de vingers.

Claudette Schreuder is een officieel geregistreerd fysiotherapeut en handtherapeut, gespecialiseerd in het behandelen van letsels aan de handen, polsen, armen en ellebogen. Zij is tevens lid van het kwaliteit register fysiotherapie KNGF en het Nederlands Genootschap voor Handtherapie.

Claudette Schreuder

Uw handtherapeut

Meer informatie of een afspraak maken?

OOutline hand vol - handenfysio

Laat dan uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op!

Van Berckelstraat 32

Hugo de Grootlaan 20

Werfpad 6