Dystrofie

Complex regionaal pijnsyndroom (CRPS)

Dystrofie kan ontstaan na een ongeval (het stoten van de hand, een polsbreuk), na een operatie, bij te strak gips of bij een zenuwbeklemming. Als hierna een reactie (pijn, zwelling, stijfheid) ontstaat die veel te heftig is en niet overeenkomt met de ernst van het letsel, en als deze situatie veel te lang blijft bestaan, kan er sprake zijn van dystrofie (PD, CRPS). Dystrofie kan de normale genezing en het functieherstel enorm belemmeren.

Wat kunnen wij u bieden met handtherapie?

Intensieve handtherapie is absoluut onmisbaar om de hand in een zo goed mogelijke conditie te brengen. Wij behandelen de zwelling, proberen de gewrichten zo soepel mogelijk te maken of te houden, helpen de pezen goed te laten glijden en de kracht en vaardigheid in stand te houden of te verbeteren. Indien nodig maken wij spalken om de hand te ondersteunen of de beweeglijkheid van de vingers te verbeteren.

Claudette Schreuder is een officieel geregistreerd fysiotherapeut en handtherapeut, gespecialiseerd in het behandelen van letsels aan de handen, polsen, armen en ellebogen. Zij is tevens lid van het kwaliteit register fysiotherapie KNGF en het Nederlands Genootschap voor Handtherapie.

Claudette Schreuder

Uw handtherapeut

Meer informatie of een afspraak maken?

OOutline hand vol - handenfysio

Laat dan uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op!

Van Berckelstraat 32

Hugo de Grootlaan 20

Werfpad 6