KANS

Klachten van de arm, nek en schouder

KANS staat voor klachten aan de arm, nek en/of schouder waaraan geen acuut trauma of een ziekte ten grondslag ligt. KANS klachten worden in het algemeen gezien als overbelastingsklachten. Bij KANS klachten heeft een patiënt last van de nek, schouders en/of arm, maar is er geen medisch aantoonbare afwijking voor de klachten. De oorzaak kan liggen in fysieke belasting (herhalende bewegingen, statische bewegingen en een verkeerde ergonomie), omgevingsfactoren of psychische belasting (stress). Klachten die kunnen optreden zijn pijn en stijfheid in de spieren van onderarmen, polsen en/of handen, een uitstralende pijn in de arm, nek en schouder, tintelingen in de handen en/of vingers en een moe gevoel in de armen.

Wat kunnen wij u bieden met handtherapie?

Wij richten ons vooral op het verbeteren van de houding, het opheffen van de disbalans van de spieren en het trainen van uithoudingsvermogen en kracht. Ook leren wij u hoe de klachten te signaleren en hoe ermee om te gaan.

Claudette Schreuder is een officieel geregistreerd fysiotherapeut en handtherapeut, gespecialiseerd in het behandelen van letsels aan de handen, polsen, armen en ellebogen. Zij is tevens lid van het kwaliteit register fysiotherapie KNGF en het Nederlands Genootschap voor Handtherapie.

Claudette Schreuder

Uw handtherapeut

Meer informatie of een afspraak maken?

OOutline hand vol - handenfysio

Laat dan uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op!

Van Berckelstraat 32

Hugo de Grootlaan 20

Werfpad 6