Midcarpale instabiliteit

De pols is een complex gewricht bestaande uit onder andere 8 handwortelbeentjes. Pezen en ligamenten (banden) zorgen voor de stevigheid oftewel het stabiliseren van de pols. Bij bewegingen van de pols volgen de 8 handwortelbeentjes onderling een vast patroon. Wanneer de ligamenten niet sterk genoeg meer zijn door bijvoorbeeld laxiditeit of een val op de pols waarbij de ligamenten teveel zijn uitgerekt, raakt dit vaste patroon verstoord. We noemen dit midcarpale instabiliteit. Midcarpale instabiliteit geeft pijnklachten aan de rugzijde van de hand ter hoogte van uw polsgewricht. Uw hand is minder belastbaar en heeft een verminderde kracht. Bij bewegingen kunt u een ‘klik’ voelen. Ook kunt u het idee hebben dat uw pols blokkeert/ op slot schiet.

Wat kunnen wij u bieden met handtherapie?

Het doel van handtherapie is de pijn te verminderen en de belastbaarheid en inzetbaarheid van hand en pols te verbeteren. Wij zullen u adviezen en oefeningen geven voor de houding van uw pols, u attenderen op compenserende bewegingen en uitleggen welke werkzaamheden pijn kunnen geven.

Claudette Schreuder is een officieel geregistreerd fysiotherapeut en handtherapeut, gespecialiseerd in het behandelen van letsels aan de handen, polsen, armen en ellebogen. Zij is tevens lid van het kwaliteit register fysiotherapie KNGF en het Nederlands Genootschap voor Handtherapie.

Claudette Schreuder

Uw handtherapeut

Meer informatie of een afspraak maken?

OOutline hand vol - handenfysio

Laat dan uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op!

Van Berckelstraat 32

Hugo de Grootlaan 20

Werfpad 6