Volaire plaat letsel

In uw vingers zit een zogenaamde volaire plaat. Deze bevindt zich aan de zijde van de handpalm en draagt net als de kapsels en banden ook bij voor de stabiliteit. Deze volaire plaat kan kapot gaan wanneer de vingers overstrekt worden en achteroverslaan

Door een letsel kan de spanning er af zijn, waardoor een instabiel gewricht ontstaat.

Wat kunnen wij u bieden met handtherapie?

Voor de niet operatieve behandeling komt u terecht bij de handtherapeut. De behandeling is gericht op het herstel van de vingerfunctie en het voorkomen van complicaties. Wij kunnen een spalk voor u maken die voorkomt dat u de vingers volledig kunt strekken. Het is wel belangrijk de vingers te blijven buigen, ook in de spalk. Hierdoor voorkomt u dat de vingers stijf worden. De spalk zal 3- 4 weken gedragen moeten worden. Tijdens de behandelingen worden oefeningen uitgelegd die u thuis kan uitvoeren. Deze oefeningen bevorderen het herstel en voorkomen dat de vingers stijf worden. Na 6 – 8 weken kunnen activiteiten weer opgebouwd worden.

Claudette Schreuder is een officieel geregistreerd fysiotherapeut en handtherapeut, gespecialiseerd in het behandelen van letsels aan de handen, polsen, armen en ellebogen. Zij is tevens lid van het kwaliteit register fysiotherapie KNGF en het Nederlands Genootschap voor Handtherapie.

Claudette Schreuder

Uw handtherapeut

Meer informatie of een afspraak maken?

OOutline hand vol - handenfysio

Laat dan uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op!

Van Berckelstraat 32

Hugo de Grootlaan 20

Werfpad 6